Türksat 5A Uzaya Fırlatılıyor

Türksat 5A Uzaya Fırlatılıyor

Türkiye’nin yerli ve milli uydusu olan Türksat 5A için geri sayım başladı. Ulaştırma ve Altyapı bakanı olan Adil Karaismailoğlu yapmış olduğu açıklamada Türksat 5A uydusunun AIRBUS tarafından teslim alındığını açıkladı. Peki, Türksat 5A uydusu ne zaman uzaya fırlatılacak, kim fırlatacak?

Türksat 5A uydusu ne zaman uzaya fırlatılıyor?

Altyapı Bakanı’nın açıklamasına göre Türksat 5A uydusunu 30 Kasım 2020 yılında uzaya fırlatacaklarını açıkladı. Bu açıklamadan sonra projelerini anlatmaya devam eden bakan şunları da ekledi. Türksat 5B uydusunu 2021 yılının 2. Çeyreğinde faaliyete geçireceklerini ve yeni projelere hazır olunması gerektiğini belirtti. Bu projelerin devamında Türkiye’nin yerli ve milli uydusu olan Türksat 6A uydusu hakkında da bilgi veren bakan Türksat 6A uydusunu 2022 yılında uzaya göndermeyi planladıklarını belirtti.

Türksat 5A Uydusunu Kim Fırlatacak

Türksat 5A uydusunu uzaya kim fırlatacak?

Aslında uyduyu uzaya fırlatacak olan şirketin önceden duyurusu yapılmıştı. Bu şirket Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX firmasına ait olan Falcon 9 roketleri ile ABD’nin Florida eyaletinden fırlatılacak.

Türksat 5A ile birlikte internet hizmetinde kapasiteler genişletilerek özellikle internetin olmadığı alanlarda daha kaliteli internet sunulabilecek. Eğitimin evlerden yapıldığı ve internete daha fazla ihtiyacımız olan bugünlerde daha fazla ihtiyaç karşılayabilecek. Ayrıca daha fazla kapsama alanı ile kullanıcı sayısını artırarak tv yayınlarının insanlara ulaştırılabilmesini sağlayacak.

0 Shares:
You May Also Like
Web Sitesi Hızı Nasıl Arttırılır?
Daha Fazla

Web Site Hızı Nasıl Arttırılır?

İçindekiler: Site Hızlandırma Önemi ve TeknikleriHosting Seçimine Özen GösterinGörselleri Optimize EdinÖnbelleklemeden Yararlanınİçerik Dağıtım Ağı KullanınKod Hatalarını DüzeltinGereksiz HTML,…