Televizyona İnternet Nasıl Bağlanır?

Televizyon İnternete Nasıl Bağlanır?
Televizyon İnternete Nasıl Bağlanır?

Bilgisayar, tablet ve akıllı telefonda yaptığınız her şeyi televizyona internet bağlayarak televizyonda da yapabilirsiniz. Film, dizi, video izlemek gibi keyifli zamanları daha keyifli hale getirebilirsiniz. İnternet teknolojileri hayatı kolaylaştıran birçok pratik uygulama sunar. Kablolu ve kablosuz internet kullananlar için televizyona internet bağlama işlemleri farklıdır. İnternet televizyona nasıl bağlanır merak edenler için detaylı bir rehber hazırladık. 

Öncelikle evinizde kullandığınız internet bağlantısı türünü ve televizyonunuzun uyumluluk özelliklerini keşfetmelisiniz. Kablosuz internet kullanıyorsanız televizyonu akıllı telefondan kontrol etme gibi kolaylıklardan yararlanabilirsiniz. Kablolu internette işler biraz daha farklıdır. Televizyona kablo internet bağlantısı kurmak gerekir.  Televizyonların smart olması yani akıllı teknolojilere sahip olması işleri kolaylaştırır.  Televizyona internet nasıl bağlanır sorusunu farklı donanımlara sahip kullanıcılar için farklı yöntemler sunarak anlatacağız.

Televizyonların İnternete Bağlanması İçin Fiber İnternet Bağlantısı Önerilir.

Televizyona Kablosuz İnternet Nasıl Bağlanır?

Kablosuz internet ağı belli bir alan içindeki farklı cihazlara paylaştırılabilir. Kablosuz interneti televizyona bağlamak için televizyonun bazı özelliklere sahip olması gerekir. Smart Tv özellikleri olan televizyonlarda wifi ayarları bulunur. Akıllı telefonlar ve akıllı televizyonlar aynı wifi ağına bağlı olduğunda ekran yansıtma uygulamasıyla ağı paylaşabilir. Televizyonun ayarlar bölümündeki Ağ ve İnternet Ayarları bölümü kullanılarak internet bağlanma işlemleri gerçekleştirilir.

Televizyona kablosuz internet nasıl bağlanır sorusunun yanıtı en kolay ve pratik şekilde telefondan bağlanılır olarak verilebilir.  Telefondaki Screen Mirroring özelliğini ya da Allshare uygulamasını kullanarak interneti televizyona bağlayabilirsiniz.  Televizyon smart olmayanlar eski tip televizyonlarda medya akışı sağlayan Google Chromecast işlevini kullanabilir.  Ya da televizyondaki microUSB bağlantısını HDMI çıkışına dönüştüren kablo seçenekleri değerlendirilebilir.

İnternetsiz televizyona internet nasıl bağlanır diyenler için iki yöntem vardır. Birincisi Google Chromecast, Miracast gibi uygulamalar kullanarak telefon bağlantısı oluşturmak. İkincisi de MHL ve SlimPort gibi HDMI çıkışı oluşturan kablolar kullanmak. İOS işletim sistemi olan iPhone telefonlarla televizyona bağlanmak için Apple TV cihazı kullanmak gerekir.

Televizyona Kablolu İnternet Nasıl Bağlanır?

Kablolu internetin televizyona bağlanması için modem ya da router üzerinden kablo bağlantısı oluşturmalısınız. Televizyona kablolu internet nasıl bağlanır sorusunu soruyorsanız öncelikle televizyonunuzun bağlantı standartlarını bilmelisiniz. Uygun sokete sahip olan televizyonlarda CAT5 veya CAT6 internet kablosu kullanılabilir. İnternet bağlantısını desteklemeyen eski model televizyonlar için mini PC gibi donanımlar tercih edilebilir. Kablolu interneti televizyona bağlarken televizyonun arkasında LAN adı verilen soket kullanılır.

Televizyonda ağ kurulumu kablolu seçeneği tercih edilerek bağlantı yapılandırılır. LAN çıkışlı bir televizyon Ethernet kablosu ile modeme bağlanabilir.  Televizyona kablolu internet nasıl bağlanır sorusunu soranlar öncelikle televizyon bağlantı özelliklerini kontrol etmelidir.  Güçlü sinyal beslemesi sunan kablolu internet bağlantısı daha hızlı, kesintisiz ve yüksek çözünürlüklü videoları oynatabilecek internet kullanımı sağlar. Kablo ile televizyonu internete bağlamak için özel bir kablo ihtiyacı yoktur. Eğer televizyon çıkışında ağ girişi yoksa dönüştürücü alarak uyumlu hale getirilebilir . Televizyona internet nasıl bağlanır Samsung gibi farklı marka ve modellerde kurulum açısından detaylarda değişiklik olur. Ağ ve kurulum ayarları kumanda ile yapılır.  Ağ Ayarları menüsünden internet bağlantı ayarlarını kolaylıkla düzenleyebilirsiniz.

Telefondan televizyona Bağlanmak İçin En Kolay Yöntemler

Akıllı telefondan televizyona bağlanmak için çeşitli uygulamaları kullanabilirsiniz. Telefondan televizyona internet bağlantısını aktarabilirsiniz. Smart Tv Ve android telefon(LG, Samsung, HTC, Lenovo, Huawei, Asus, Sony) kullanıyorsanız Miracast özelliğini kullanarak kolaylıkla telefondan internete bağlanabilirsiniz.  Samsung akıllı telefon kullanıyorsanız Allshare uygulaması ile televizyona görüntü aktarımı yapabilirsiniz. Smart olmayan televizyonlar için telefondan internete bağlanma Google Chromecast aygıtı ile mümkün olur. Quick Settings menüsündeki Cast aktif edilerek bağlantı kurulur. Chromecast özelliği olmayan televizyonlarda slimport dönüştürücü adaptör kullanmak gerekir.

Telefondan televizyona internet bağlantısı kablosuz ve kablolu ağlar için farklı uygulamalar kullanılarak sağlanır. Telefonunuzun mevcut sisteminde var olan Miracast özelliğini kullanabilirsiniz. En kolay yöntem Miracast ya da Allshare gibi mevcut sistemde var olan uygulamaları kullanmaktır. Bunun dışında Google Play’de birçok farklı uygulama da vardır. Telefona indirerek bunları da tercih edebilirsiniz.

İnternet Özelliği Olmayan Televizyon İnternete Nasıl Bağlanır?

İnternete bağlanma özelliği olmayan televizyonlar kablosuz bir USB adaptör yardımıyla kablosuz ağa bağlanabilir. HDMI girişinden adaptör çalıştırılabilir. Televizyonu smart Tv’ye dönüştüren cihazlar da kullanılabilir. TV Box ya da Apple Tv televizyonu smart Tv’ye dönüştüren cihazlardır. Wifisiz televizyona internet nasıl bağlanır sorusunu soranlar Smart TV kullanmayanlardır. Televizyonlarını smart Tv’ye bu cihazlarla dönüştürebilirler.  Ya da HDMI portu üzerinden görüntü aktarımını Google Chromecast ile sağlayabilirler. Android TV Box kullanarak kablolu ya da kablosuz interneti televizyona bağlamak mümkündür. Akıllı telefonda yaptığınız her şeyi televizyonda yapmak istiyorsanız ve televizyonunuz smart değilse TV Box tercih edebilirsiniz.

Televizyona kablolu internet nasıl bağlanır sorununu telefonla çözmek için televizyonun smart olması gerekir. Smart Tv kullananlar kablolu interneti Miracast ile televizyona bağlayabilir. Smart TV’lerin internete bağlanma özelliği vardır. İnternete bağlanma özelliği olmayan televizyonları da akıllı teknolojiler kullanarak smart TV ‘ye dönüştürmek mümkündür.

Kablo TV ile Televizyonlarınızda Neler Yapabilirsiniz?

Türksat, KabloTV hizmeti ile televizyonunuzu interaktif bir şekilde kullanabilirsiniz. i-kutu üyeliği alarak  durdur izle / seç izle fonksiyonlarını kullanabilirsiniz. Mesela KabloTV yayınlarını bu kutudan izlerken tv izleme keyfinize ara verdiğinizde durdurup işinizi bitirdiğinizde kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Ayrıca Uydunet fiber internetinizi i-kutuya bağlayıp seç izle bölümünde bulunan film ve dizileri istediğiniz zaman izleyebilirsiniz.

Kabloweb TV ile televizyona ihtiyaç olmadan, internet olan her yerden anlaşmalı olan tv kanallarını veya filmleri telefon, tablet veya bilgisayarınızdan izleyebilirsiniz. Televizyon hizmetini ayağınıza kadar getiren bu servis ile KabloTV abonesi olduğunuz paketin özelliklerine göre kanallara ulaşabilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like